Ingevorderd rijbewijs – wanneer klaagschrift?

Niet in alle gevallen heeft het zin om een klaagschrift in te dienen wanneer het rijbewijs is ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol. Dit is afhankelijk van de omstandigheden van het geval en uw persoonlijke omstandigheden.

Wanneer klaagschrift zinvol?

Op basis van onze ervaring hebben wij voor verschillende situaties een inschatting kunnen maken van de kans van slagen om via een klaagschrift eerder het rijbewijs terug te krijgen.

Ons advies is om - alleen indien daartoe mogelijkheden worden gezien -  eerst een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank, al dan niet later gevolgd door nog een brief of e-mail aan de officier van justitie. U hoeft NIET eerst die 10 dagen te wachten totdat u de beslissing van de officier van justitie ontvangt. De officier zal vrijwel altijd besluiten tot inhouding van het rijbewijs. Wanneer er mogelijkheden zijn, adviseren wij u om zo snel mogelijk het klaagschrift in te dienen.

N.B. Laat het klaagschrift altijd door een gespecialiseerde advocaat indienen; u hebt namelijk maar één kans op teruggave van het rijbewijs

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u een concreet advies voor de mogelijkheden in uw situatie? U kunt uw zaak kosteloos en vrijblijvend aanmelden via het aanmeldformulier op onze website. Wij brengen u dan in contact met een van onze advocaten voor een eerste intakegesprek en persoonlijk advies.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden